Feng Shui en astrologie

 

In mijn omgeving viel het een vorige keer, dat Mercurius retrograde was meteen op: een vriendin belde en zei: jij zei toch dat Mercurius retrograde ging lopen? Nou, mijn computer begaf het en mijn vriendin had dat ook. Een vriend op reis in Suriname probeerde naar huis te vliegen, maar het vliegtuig bleek overboekt.

De planeet Mercurius (communicatie, reizen) is weer retrograde gaan lopen. Dat gebeurt drie of vier keer per jaar. Wat betekent dat? Vanuit de aarde gezien lijkt het of de planeet terugloopt aan de hemel. Dit heeft vaak als effect vertragingen en zoals van Kooten en de Bie zeiden: ‘krommunikatie’…teken geen contracten en begin niets nieuws. Let goed op wat je uit of afspreekt, je hebt grote kans dat je er weer op terug moet komen.

De communicatieve energie gaat naar binnen. Daardoor is het is wel een goede tijd om bv. research te doen, teksten te herschrijven, je te verdiepen in dingen, je achterstallige administratie op orde te brengen, of…om oude koeien uit de sloot te halen. Ook is het goed om weer in contact met oude vrienden te komen.

Zoals gezegd, onder Mercurius valt alles wat met communicatie en van A naar B gaan te maken heeft. Zelf ben ik was ik tijdens zo’n periode  mijn lievelingssandalen kwijt. Die later gewoon weer opdoken.

De Dalai Lama werd gevraagd wat hem het meest verbaasde; hij zei: de mens, omdat hij zijn gezondheid opoffert om geld te verdienen. Dan offert hij weer geld op om zijn gezondheid te herstellen. En dan is hij weer zo bezorgd over de toekomst, dat hij niet geniet van het heden; met als gevolg, dat hij zowel niet in het heden als als de toekomst leeft; hij leeft alsof hij nooit zal sterven en dan sterft hij terwijl hij nooit geleefd heeft.

Mercurius retrograde kan ons de rust geven in het ‘nu’ te zijn.

Mensen geboren met een retrograde Mercurius reageren secundair, maar zijn zeker niet dom, integendeel. Ze hebben een enorme focus, een heel eigen manier van denken en zullen nooit oppervlakkig zijn of zomaar iets zeggen. Het is dan ook niet gek, dat er veel schrijvers met deze stand zijn.

Lees hier meer over Mercurius retrograde (even stukje naar beneden scrollen)

Nieuwsgierig naar je eigen Mercurius, naar hoe je communiceert? Neem contact met me op voor een astrologisch consult.

www.vitalspaces.net
f
engshuispaces@gmail.com
020 77 818 66

Klik hier voor mijn nieuwsbrief met gratis Feng Shui en Astrologie tips…
Ik heb ook een Facebook pagina met Feng Shui en Astrologie nieuws…

klik hier voor informatie over de cursus Feng Shui

Commentaren op: "Wat de Dalai Lama het meest verbaast en Mercurius Retrograde" (12)

 1. […] Dat wil zeggen vanuit de aarde gezien terug te lopen aan de hemel. Zie hiervoor mijn blog over Mercurius retrograde. Dit duurt tot 14 december. Begin in deze tijd geen belangrijke nieuwe dingen, je zult het later […]

 2. […] en zenuwen (tsja…ik had alles zó tot in de puntjes voorbereid in de wetenschap dat er met Mercurius retrograde van alles mis kan gaan, maar toen bleek ik een klein tussenstukje nodig te hebben om mijn Apple […]

 3. […] wat data:6 – 26 november a.s. gaat Mercurius retrograde […]

 4. […] is nog steeds retrograde tot 26 november. Lees hier meer. Een kleine aanvulling op wat goed is om te doen tijdens een Mercurius retrograde: alles waar […]

 5. Ik heb een zeer sterke ervaring gehad met deze mercurius retrograde. We hebben een groep vrienden die samen een huis in het buitenland gaan huren. Diverse vergaderingen lang liepen de spanningen op bij zaken als geld, wie neemt welke kamer, etc. De praktische dingen die erbij horen en waar je in een vriendschap normaal gesproken niet zo mee bezig bent. Op advies van Jinny hebben we een vergadering tijdens deze retrograde alleen maar gedeeld hoe we erin stonden,hoe we ons voelen binnen de groep, en alles bij de horens gepakt waar ‘her’ voorstond. Herinneren (waar staan we als groep voor) hervinden( ons groepsgevoel en onze eigen individuele plek daarin)herhalen( alles nog eens de revue laten passeren wat besproken was), herwaarderen( de waarde zien van wat we al hebben, niet van dat wat we denken te missen)etc.etc….het werd een zeer open en kwetsbare vergadering waar iedereen met een ontzettend voldaan gevoel uitkwam. Beslissingen hebben we omwille van de mercurius retrograde uitgesteld en gaan we pas vanavond nemen.

 6. […] 23 februari t/m 17 maart: Mercurius retrograde […]

 7. […] hier meer over in de cursus). Mercurius gaat weer retrograde lopen vanaf 23 februari t/ 17 maart. Lees hier over het effect van Mercurius retrograde… en hier nog een […]

 8. […] en nog wel in het teken Vissen, waar hij zich niet erg thuis voelt. (tot 17 maart – lees hier meer). Het is geen gemakkelijke tijd voor exacte zaken als b.v. boekhouden en berekeningen maken en […]

 9. Karlein kemps zei:

  mercurius retrogade…..meteen de eerste dag;laptop nummer 1 stopte er gewoon mee,laptop twee wilde niet meer browsen,gaf aan dat er een virus was en dat bleef zo,toen heb ik mn oude desktop maar uit de berging gehaald en dagen bezig geweest om eerst daar van alles op te installeren ,laptop backuppen en formatteren en daar weer alle opnieuw op installeren……..pfff ,dágenlang herstelwerkzaamheden ,vanwege de mercurius retrogade heb ik de gelegenheid maar te baat genomen om eindelijk eens alle bestand dragers (pc,usb,externe schijf) grondig op te ruimen en netjes te ordenen. Verder veel miscommunicatie in social media en met afspreken,fouten in bestelling van schoenen (eigen schuld dat ik zo eigenwijs ben om bij mercurius retrogade een nieuwe aankoop te doen 😉 )..en straks gaat ie weer vooruit ,hoera !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Tagwolk

%d bloggers liken dit: