Feng Shui en astrologie

Nieuwe Maan in Schorpioen

vuurvogel of feniks

Schorpioen: Alle tekens van de dierenriem hebben een tegenoverliggend teken waar ze onlosmakelijk als 2 polen een geheel mee vormen. Schorpioen, het teken wat bij de herfst hoort, staat recht tegenover het teken Stier, wat bij de zachtheid van de lente hoort. In de lente is de energie uitgaand, groeit en bloeit alles, in de herfst sterven veel planten weer af en de bomen laten hun bladeren vallen. In de tuin harken we in de herfst het tuinafval op de composthoop, zodat het kan gaan broeien en composteren en het volgende voorjaar weer gebruikt kan worden als meststof voor de ontkiemende zaailingen.

Dit ‘broei’proces hoort bij Schorpioen: Het is een naar binnengericht proces, dat zich afspeelt in het verborgene. Schorpioen hoort bij het loslaten, ook de dood valt onder dit teken. Schorpioen gaat over de donkere kanten van het leven, alles wat occult en taboe is. Ook sexualiteit. In onze cultuur proberen we de dood en alles wat donker is weg te drukken. Doordat we steeds verder van de natuur vervreemd zijn geraakt, zijn we van het cyclische denken afgeraakt. In onze cultuur proberen we de dood en het aftakelingsproces het liefst te ontkennen.

Geen licht zonder donker, geen leven zonder dood:
Maar dan gaan we voorbij aan het feit, dat er geen licht zonder donker bestaat, geen dag zonder nacht. Geen leven zonder dood. Dit moment van het jaar biedt ons de kans naar binnen te gaan, oude zaken op te ruimen en af te sluiten om ons zo alvast voor te bereiden voor het voorjaar. Dat lijkt een beetje vroeg, maar alles wat we nu niet opruimen, ook psychisch, belemmert onze groei in het voorjaar. En denk aan het beeld van de composthoop.

Crisis valt ook onder het teken Schorpioen. Crisis komt uit het oud-Grieks en betekent o.a. keerpunt. Schorpioenen hebben vaak een hele sterke focus, vasthoudendheid, intensiteit en een diepgang, waarmee ze alles voor elkaar kunnen krijgen. Hun kracht is hun vermogen diep tot de kern van de zaak door te dringen en zo een transformatie teweeg brengen.

Alles waar geen licht op schijnt, verschijnt in ons leven als schaduw: datgene wat we aan het licht durven te brengen, in ons bewustzijn, geeft ons energie. Als we in staat zijn ons ego en onze trots los te laten, diep in onszelf durven te kijken en verantwoordelijkheid te nemen voor ons eigen aandeel en deze energie positief  en creatief inzetten, kan er een enorme scheppende kracht vrijkomen waar we veel mee kunnen bereiken en die aan het magische grenst. Niet voor niets is ook een beeld wat bij Schorpioen past de Feniks, die uit de as herrijst.

‘Ken u Zelve’
Terwijl ik deze blog schreef, las ik het boek van Susan Smit, Heks, een magische reis door westerse spiritualiteit. Een bijzonder en helder boek over eeuwenoude spirituele tradities, die wereldwijd weer springlevend zijn. Daarin wordt duidelijk, dat Heks zijn weinig te maken heeft met puntmutsen en wratten op neuzen en bezems, maar vooral met zelfkennis en met name het kennen van onze eigen donkere kant. De rituelen, die worden toegepast zijn erop gericht om door middel van de verbinding met de natuur, de aarde, de cyclus van de Maan, onze eigen energie te zuiveren en te focussen. Magie is niets anders dan het vermogen energie te geleiden, vaak via een voorwerp. Die energie dient wel zuiver te zijn, vandaar het grote belang van zelfkennis.

‘Gedenk te sterven’:
Als je je met je intentie focust op wat je werkelijk wilt, niet op wat je niet wilt, is er veel mogelijk deze nieuwe maan! In een toespraak van Steve Jobs zegt hij over de dood: “If you live each day as if it’s the last, some day you’ll most certainly be right. If today would be the last day of my life, would I do what I’m about to do today?”
In een ander deel van zijn toespraak pleit hij er voor alleen dat te doen wat volledig je passie heeft.

Daarbij kan Vorig Leven Therapie helpen oude blokkades op te lossen, die je tegen houden te doen wat werkelijk bij je hoort. Ik werk hier al jaren mee en heb verschillende mensen, inclusief mezelf, van belangrijke blokkades afgeholpen (o.a. financiële blokkades, angst voor spreken in het openbaar, problemen in de liefde etc.). Lees hier, wat cliënten hierover zeggen.

Landclearing:
Wat ook een belangrijk middel voor transformatie kan zijn is een landclearing. Hier heb ik ook hele mooie, diepgaande resultaten mee bereikt. Bij een landclearing wordt o.a. oude menselijke geschiedenis van een plek geharmoniseerd, waardoor die plek weer energie gaat geven aan de mensen, die er wonen en werken: Kinderen, die ’s nachts niet (alleen) durfden te slapen, slapen nu de hele nacht door tot grote opluchting van hun ouders. Kinderen, die niet alleen naar boven durfden, rennen nu vrolijk de trap op. Kantoren, die niet verhuurd konden worden, zitten ondanks de crisis helemaal vol. Lees hier meer voorbeelden.

Focus je intentie met behulp van Feng Shui:
Als je wilt leren je intentie te focussen, kan een cursus Feng Shui je veel handvatten aanreiken en je leren, hoe je je huis zo kunt inrichten, dat het leven je gaat ondersteunen.

 

Op 20 november 2011 a.s. zal ik de basiscursus Feng Shui I geven bij Mec Spirit in Baarn.
Klik hier voor meer informatie over de cursussen en het actuele cursusaanbod.

Niet astrologen kunnen het volgende stuk overslaan: Nieuwe Maan in Schorpioen 26 oktober 2011 21.55
Pluto, de planeet, die in de moderne astrologie bij Schorpioen hoort, loopt sinds 2008 in het teken Steenbok.  Steenbok, het archetype van de vader, de autoriteiten en de hiërarchische structuur, symboliseert ook overheden, bedrijfsleven, het maatschappelijke. Veel mensen met belangrijke planeten in begin van Schorpioen zullen door een grote maatschappelijke verandering gaan. Jupiter staat recht tegenover de Nieuwe Maan in het aardeteken Stier. Stier heeft te maken met alles wat tastbaar is, het materiële, datgene wat waarde heeft, ook onze eigenwaarde. Jupiter in Stier geeft vaak optimisme op de beurzen te zien, maar Jupiter loopt momenteel terug aan de hemel, wat er op kan duiden, dat het financieel niet meezit. Dit duurt tot 25 december. Jupiter maakt wel een mooi exact aspect op Pluto. Schorpioen heeft ook te maken met geld van een ander, zoals erfenissen, leningen, schulden. Ten tijde van deze nieuwe maan maakt Mars, de planeet, die traditioneel bij Schorpioen hoort, vanuit het teken Leeuw een gespannen aspect op de planeet Venus, de planeet die bij Stier hoort, en over de liefde en geld gaat, die ook in Schorpioen staat. Dit kan erotische, gepassioneerde spanning geven. Ook maakt Mars een spannings aspect op Mercurius, de planeet van communicatie, wat een verbaal conflict kan betekenen. Met Mercurius in Schorpioen kunnen er dingen onbesproken blijven, terwijl de trotse Mars in Leeuw gewend is met open vizier te vechten. Gepaard gaand met het feit, dat dit weer een Supermaan is (een maan die heel dicht bij de aarde staat en daardoor extra sterk onze emoties beïnvloedt), kan dit conflicten opleveren, die onder de gordel uitgevochten worden. Het kunnen gepassioneerde, manipulatieve conflicten zijn, die te maken hebben met jaloezie en wantrouwen. Dit kan opgekropte frustraties geven met uiteindelijk heftige uitbarstingen.

Leeuw staat ook voor creativiteit, kunst, plezier, dans, ons spelend en scheppend vermogen. Illustratief hiervoor is, dat het schrappen van kunstsubsidies zal leiden tot het afsterven van bepaalde kunstvormen, maar tegelijkertijd aanzet tot nieuwe creatieve initiatieven . Daarnaast maakt de planeet Neptunus, die kan zorgen voor onduidelijke mist, zowel een spanningaspect op Venus als op Mars. Dit kan duiden op de beslissingen die er deze woensdag gemaakt moeten worden wat betreft de nieuwe regels voor het Europese noodfonds.

Het zal waarschijnlijk niet zo zijn, dat er snel een eenduidige oplossing zal komen. Wat wel steeds duidelijker wordt, is dat geld niets met het rationele te maken heeft, maar alles met emotie.

Verder nog:

De internationaal bekende astrologe Karen Hamaker is samen met Drs. Bettina Reijn bezig met de oprichting van de eerste officiële HBO bachelor opleiding Astrologie ter wereld! 

De cursus Turbo Feng Shui die op 18 november gepland stond, is verschoven naar het voorjaar.

Volgend jaar  op 31 maart en 1 april vindt het 39e astrologische congres te Soesterberg plaats.  Ik zal daar ook een lezing geven over de verbinding tussen Feng Shui en astrologie.

 

Heeft u vragen of wilt u een consult, aarzel dan niet contact met mij op te nemen.
020 77 818 66
www.vitalspaces.net , Feng Shui en Astrologie, Vorig Leven Therapie en Voorouder Clearing.
fengshuispaces@gmail.com

Aanbevelingen op LinkedIn

Commentaren op: "De Feniks, die uit de as herrijst…" (4)

 1. Gea Schoenmakers zei:

  Hardstikke leuk, Jin. Goed dat je dit doet, dikke kus, Gea

 2. Hanako Lodder zei:

  Gaaf Jinny, wat een prachtige blog!
  zoen Hanako

 3. Jacobine van Beurden zei:

  Nog eens even teruggelezen, anderhalve maand verder, en tjonge, daar staat het toch allemaal. In deze periode is mijn vader overleden, werd ik aldus geconfronteerd met officiele instanties en financiele obstructie want er komt een hoop bij kijken, zo’n afwikkeling van een overlijden. En dan de relatie, tja wat zal ik zeggen.. ik zal blij zijn als het 25 december is hoor!
  Het volgen/lezen van deze blog is een aanrader!

 4. […] Lees hier over de Nieuwe Maan in Schorpioen. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Tagwolk

%d bloggers liken dit: