Feng Shui en astrologie

De Nieuwe Maan in Waterman valt samen met de start van het Chinese Nieuwjaar.
Uranus, de planeet, die bij Waterman hoort staat al een tijdje in het teken Ram. De planeet die weer bij Ram hoort is Mars. Die staat nagenoeg op dezelfde dag als de Nieuwe Maan stil om daarna retrograde te gaan lopen (schijnbaar teruglopen aan de hemel t.o.v. de aarde). Gemiddeld loopt Mars elke twee jaar en twee maanden retrograde voor ongeveer 2 tot 2/12 maand.

Mars retrograde
Mars, de God van de oorlog, symboliseert onze fysieke, mannelijk energie, assertiviteit, moed, daadkracht, begeerte en seksualiteit. Als de vurige en extraverte Mars retrograde gaat lopen, gaat zijn energie naar binnen, wat frustraties kan opleveren.

Opruimen van oude patronen
Mars gaat weer direct lopen op 14 april 2012. Tot die tijd zijn directe confrontaties zinloos, dingen kunnen alleen opgelost worden met voorzichtigheid en aandacht.
Mars staat in het teken Maagd, een teken wat o.a. gaat over patronen. Met een retrograde Mars in Maagd hebben we de gelegenheid oude patronen te analyseren en op te ruimen (Maagd). Observeer waar je geïrriteerd en boos over wordt. Wat maakt dat bij jou los?

Met Mars retrograde bij de start van de Amerikaanse verkiezingen, bestaat de kans, dat de vrouwen een grotere rol zullen gaan spelen.

Geweldloze Communicatie
Mars maakt een harmonieus aspect met de planeet Mercurius (communicatie) in Steenbok. Het helpt om in tijden van frustratie te kunnen communiceren waar je mee zit. De bestseller Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg is een fantastisch boek, waarvan ik graag zou willen, dat iedereen het zou lezen. De keren (lukt heus niet altijd hoor!), dat ik in staat was zijn simpele technieken toe te passen, leverden me altijd de meest diepgaande en verhelderende conversaties op, in tegenstelling tot de ruzie waar ik anders misschien in terecht gekomen zou zijn.

Het boek leert je vooral bij jezelf te blijven en te voelen en te benoemen wat er met jou gebeurt als je het gevoel hebt, dat iemand je kwetst en wat je graag zou willen van de ander, in plaats van te roepen wat je niet bevalt en de ander te beschuldigen.

Volgende maand, in mijn blog over de Nieuwe Maan in Vissen, zal ik verder ingaan op Mars retrograde in Maagd.

klik hier voor het Jaar van de Draak 
klik hier voor het jaar 2012

Als je dat nog niet hebt gedaan, kun je je hier in schrijven voor mijn (maandelijkse) nieuwsbrief/blog.

op 31 maart en 1 april vindt het internationale Astrologisch Congres in Soesterberg plaats. Ik zal daar ook een lezing houden

Op 27 en 28 april geef ik de basiscursus Feng Shui I. Lokatie is nog niet bekend

Op 29 februari en 15 juni geef ik samen met Renate Dries de eendaagse cursus Turbo Feng Shui voor Business.

Ook sta ik op 12 februari met Renate Dries Melinda de Hond van Feng Shui Winkel op de Doe en Droom Beurs met astrologie voor kinderen

www.vitalspaces.net

fengshuispaces@gmail.com

020 – 77 818 66

Commentaren op: "Nieuwe Maan in Waterman – Mars retrograde" (3)

  1. Flink aan het werk geweest! Complimenten. Zaterdag het Parool scoren….. ik ben benieuwd.
    Liefs, Renate

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Tagwolk

%d bloggers liken dit: