Feng Shui en astrologie

Lees in deze blog hoe je een Feng Shui Rijkdomvaas kunt maken, en hoe je de Nieuwe Maan in Stier kunt gebruiken om je idealen in de praktijk te brengen

Het is weer bijna Nieuwe Maan (21 april 09.20 am MET). De Maan beinvloedt eb en vloed en heeft ook een sterke invloed op onze emoties, ons instinctieve, onbewuste gedrag.  De Nieuwe Maan, als de Zon en Maan exact samen staan, duidt op een nieuw begin. Het is een goed moment om je intenties voor de komende maand te formuleren.  

Inmiddels zijn Mercurius en Mars weer direct aan de hemel gaan lopen. Ik weet niet hoe het jou vergaan is, maar zelf heb ik het gevoel, dat ik meer tempo en vorderingen kan maken met de dingen, die ik doe. Ondanks alle vertragingen en zenuwen (tsja…ik had alles zó tot in de puntjes voorbereid in de wetenschap dat er met Mercurius retrograde van alles mis kan gaan, maar toen bleek ik een klein tussenstukje nodig te hebben om mijn Apple laptop aan de beamer te koppelen…waar ik 20 minuten voor tijd achter kwam…gelukkig was er een engel van een man, die in de auto sprong en het essentiële onderdeel haalde, zodat ik maar vijf minuten te laat kon beginnen…) kreeg ik hele fijne feedback op mijn lezing voor het Astrologisch Congres, waar ik 25 jaar geleden voor het laatst was. Wat overigens een fantastisch congres bleek te zijn met een aantal zeer boeiende lezingen. En het was heerlijk om weer contact te hebben met collega astrologen (dank je wel Mercurius retrograde!)….

Stier is een teken wat bij het voorjaar hoort, net als Ram. Stier kan zacht zijn als rulle, vruchtbare  aarde, mooi als de kersenbloesem die in deze tijd bloeit.

Stier symboliseert ons vermogen tot genieten, onze zintuigen, sensualiteit. Mooie, stijlvolle dingen, die prettig zijn om aan te raken, de goede dingen der aarde, de overvloed, die zo uitbundig in de natuur aanwezig is.

Het staat ook voor bezit en eigenwaarde.

Het afgelopen jaar heeft Jupiter in het teken Stier gestaan (tot half juni). Jupiter staat voor ons uitbreidende vermogen, optimisme en heeft de neiging alles groter te maken.

 

De kracht van de natuur

Bij mij kwamen op Facebook het afgelopen jaar veel video’s voorbij, die te maken hebben met de zorg voor onze planeet. Niet alleen negatieve, ook zeer positieve: met groot genoegen observeer ik het idealisme van de jeugd van tegenwoordig.

Terug naar de natuur:
In de jaren zestig, zeventig was er ook zo’n trend: jonge mensen gingen terug naar de natuur. Vrienden die indertijd gratis onbespoten appels op de Dam aanboden, raakten ze aan de straatstenen niet kwijt en werden uitgehoond als geitenwollen sokken hippies. Ik ken iemand, die met liefde gekweekte, onbespoten groente uit het volkstuintje van een vriend aangeboden kreeg en die in de prullenbak kieperde uit angst voor vieze beestjes! Kijk nu eens hoe de ecologische winkels bloeien en uitbreiden en hoe jonge mensen de natuur naar de stad proberen te brengen:

De natuur komt naar de stad:
Filmpjes over Urban Farming, Guerilla Gardening, Stadslandbouw, Transition Towns: een beweging, die steden minder olie-afhankelijk en duurzamer willen maken, het creëren van volledig groene muren in de stad,  beplanting van daken met moestuinen, landbouwprojecten in leegstaande kantoren, ook Michele Obama heeft een moestuin.

Zonnebloemen tegen straling:
Ik zag een prachtig filmpje van de Zenmonnik Koye Abu, die zonnebloemen zaait in het radioactief besmette Fukushima. Zonnebloemen absorberen het Cesium uit de besmette aarde en maken zo de grond schoon van straling.

Slow is in:
‘Slow’ food is een trend. In dit filmpje van Ted Talks prijst Carl Honore traagheid.

Ook trends als Stadsverlichting, waarbij maandelijks vanuit huiskamers in de stad gemediteerd wordt, is een positieve ontwikkeling in die richting.

Deze Nieuwe Maan in Stier staat in  het 11e huis van idealen en maakt een mooie hoek met de planeet Neptunus in Vissen, spiritualiteit.
Deze Nieuwe Maan is uitermate geschikt om je te focussen op je idealen en hoe je die daadwerkelijk in de praktijk kunt brengen.

Hoe? Feng Shui kan daarbij een hulpmiddel zijn.

Feng Shui:
Feng Shui (Wind en Water) komt voort uit het Taoïsme, een filosofie gebaseerd op leven in harmonie met de natuur. Vroeger heette Feng Shui Kan Yu, kennis van de hemel en de aarde. Het is gebaseerd op praktische en volkomen logische waarnemingen: waar voel je je veilig als je gaat overnachten in de natuur: is dat op een open vlakte of zoek je op z’n minst een boom in je rug, of het liefst een rots of een grot? Het is prettig om een plek te hebben, die beschermd is tegen de wind en eventuele vijanden. Schoon drinkwater in de buurt is natuurlijk essentieel.

Creëer rust met Feng Shui:
Als je de keuze hebt, zet je je bed niet vlakbij de voordeur neer, maar zover mogelijk naar achteren, waar het rustig en veilig is. De ‘oermens’ in ons doet dat automatisch. Vanuit dit oergevoel  heeft zich een prachtige, verfijnde kennis ontwikkeld, die al eeuwenlang beoefend wordt en waarmee we ons leven in eigen hand kunnen nemen en rust kunnen creëren terwijl de wereld om ons heen raast. Mensen, die bij mij thuis komen, genieten van het kalmerende, kabbelende geluid van mijn kamerfonteintje.

Focus je intentie:
Feng Shui bestaat vaak uit simpele, soms symbolische ingrepen, die grote gevolgen kunnen hebben. Gedachtes hebben ook een frequentie. Door onze intenties bewust en positief te focussen, kunnen we dingen voor elkaar krijgen.

Feng Shui tip:
Creëer overvloed voor jezelf: dan kun je gemakkelijker met anderen delen en meer betekenen voor deze planeet. Maak een Rijkdomvaas/schaal en vul die met mooie kristallen (liefst getrommelde, dus zonder scherpe randen), en doe er je (materiële) wensen in. Zoek plaatjes van je ideale huis, of wat je maar wenst te bezitten en doe dat erbij.

De Crassula wordt ook wel Moneyplant genoemd, omdat de blaadjes op muntjes lijken. In Feng Shui wordt er een gefacetteerde bergkristal in gehangen om geld aan te trekken.

Als ik bij mijn klanten een landvitalisering doe, creëer ik ook altijd o.a. een Rijkdom en Voorspoed punt, waar de Rijkdomvaas geplaatst kan worden.

Vorig Leven therapie en geldblokkade:
Vorig Leventherapie kan helpen bij geldblokkades en gebrek aan eigenwaarde. Wat voor onbewuste, belemmerende overtuigingen heb je?

Meer weten over Feng Shui? Op 26 en 27 april a.s. geef ik in Scheveningen, Den Haag een cursus Feng Shui.
Er is nog plaats…klik hier om je op te geven.

Ik heb een pagina op Facebook met regelmatig foto’s, filmpjes over Feng Sui, Astrologie en aanverwante zaken
 

Vital Spaces
fengshuispaces@gmail.com
020 77 818 66
Inschrijven Nieuwsbrief met gratis Feng Shui en Astrologie tips

Commentaren op: "Nieuw Maan in Stier, Rijkdom en Rust" (1)

  1. […] om harmonie te creëren. Eerder gaf ik al de tip om een Rijkdomvaas te maken voor meer voorspoed. Klik hier en scroll naar beneden naar ‘Feng Shui […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Tagwolk

%d bloggers liken dit: