Feng Shui en astrologie

Nieuwe Maan in Schorpioen en totale eclips (13 november 23.08)

De Maan beinvloedt niet alleen eb en vloed, maar heeft ook een sterke invloed op onze emoties en ons instinctieve, onbewuste gedrag. De Nieuwe Maan, als de Zon en Maan exact samen staan, duidt op een nieuw begin. Het is een goed moment om je intenties voor de komende maand te formuleren.

Dit is weer een bijzondere Nieuwe Maan, want het is nl. weer een totale eclips. Een eclips werkt als een extra krachtige nieuwe Maan.

 

Ik schreef er al eerder over, maar herhaal het hier voor het gemak nog een keer. Als je het al eens gelezen hebt, kun je het schuingedrukte stuk overslaan:

Bij een totale zonne-eclips staan de zon en de maan niet alleen samen in dezelfde lengtegraad, maar ook in dezelfde breedtegraad. De maan staat tussen de zon en de aarde waardoor de zon verduisterd wordt. Als de samenstand exact is, is er sprake van een totale eclips. Een eclips heeft de meeste invloed in het gebied waar hij zichtbaar is. Mensen, die persoonlijke planeten hebben in de buurt van de eclips zullen hiervan de meeste invloed voelen. Geborenen rond deze datum, zullen de eclips op hun zon krijgen.

Een eclips geeft de mogelijkheid tot ‘resetten’
In vroeger tijden werd een eclips als een slecht voorteken gezien. Astrologie ging toen nog niet over individuen, maar werd alleen toegepast voor de koning, die het land en het volk vertegenwoordigde. Het symbool voor de koning was de zon, dus een verduistering van de zon betekende weinig goeds voor de heerser en voor het lot van het land. In de hedendaagse astrologie, wordt een eclips gezien als een mogelijkheid je energie te ‘resetten’, met een schone lei te kunnen beginnen. Of we dat als gunstig of ongunstig beschouwen heeft te maken hoe we tegen een verandering aankijken.

Saros-cyclus
Elke zonne-eclips behoort tot een ‘familie’ van eclipsen, een Saros cyclus genaamd. Elke ‘familie’/Saros cyclus begint op de Noord- of de Zuidpool en ‘reist’ door de eeuwen heen steeds meer richting evenaar om dan uiteindelijk aan de andere pool te verdwijnen.

Volgens Bernadette Brady, die uitgebreid onderzoek heeft gedaan naar deze Saros cycli, is de stand van de sterren tijdens het ontstaan van die betreffende cyclus bepalend voor het ‘karakter’ van alle daarop volgende eclipsen van dezelfde ‘familie’. Dit zijn thema’s, waar we mee geconfronteerd kunnen worden en waar we inzicht in kunnen krijgen.

Over deze eclips familie zegt zij hierover in haar boek Predictive Astrology, the Eagle and the Lark (vrij vertaald): ‘Een familie van eclipsen met een zachte energie, die een gevoel van inspiratie of verlichtende ideeen brengt. Veel inzicht door het plotseling vrijkomen van materiaal uit het onbewuste. Deze ideeen zijn goed en het is aan te bevelen om hiernaar te handelen.’

Lees hier over de Nieuwe Maan in Schorpioen.

De kracht van het onbewuste:
Schorpioen staat o.a. voor ons vermogen diep en intens te voelen en ons af te stemmen op dat, wat er in ons diepere onbewuste afspeelt.
Heel fijn was in dat kader de simpele, maar doeltreffende Mindfulnessmeditatie, die ik eergisteren mee mocht maken, geleid door Nancy Nievaard: Probeer eens wat er in je lichaam gebeurt als je je concentreert op het woord ‘moeten’, daarna op het woord ‘willen’. En vervolgens op het woord ‘wensen’…!

Bij het toepassen van Feng Shui kun je bij het plaatsen van bepaalde symbolen en remedies gebruik maken van je intentie. Wees je daarbij bewust van wát je wenst..wensen hebben nl. de neiging om uit te komen!

Mercurius Retrograde:

Mercurius is nog steeds retrograde tot 26 november. Lees hier meer. Een kleine aanvulling op wat goed is om te doen tijdens een Mercurius retrograde: alles waar ‘her’ voor staat, dus: herzien, herstellen, heroriënteren etc. De herverkiezing van Obama exact op de dag, dat Mercurius retrograde ging, past hier dan ook goed bij. Wat overigens volgens dit artikel van persbureau Reuters van mei 2012 correct voorspeld is door een aantal vooraanstaande astrologen (voor de tweede keer!)

Zelf ben ik momenteel nog steeds druk samen met met man Gerben Hellinga de drukproeven van zijn nieuwe boek de Thebaanse Kalender te corrigeren. Een mooi klusje (nou ja klusje, zeg maar gerust Klus!) voor deze periode…

Toen ik deze blog eindelijk af had en probeerde te publiceren, verdween hij als sneeuw voor de zon. Gelukkig had ik een kopie, maar moest wel weer alle links opnieuw aanbrengen…behoorlijk  tijdrovend  en normaal gesproken reden tot frustratie, maar ach…Mercurius Retrograde…!

Omdat het Mercurius retrograde is zijn alle data onder voorbehoud  en biedt ik bij deze dan ook alvast mijn excuses voor eventuele foutjes in de tekst! 🙂

Voel je vrij te reageren op deze blog met je eigen Mercurius retrograde ervaringen!

Leuk boek over het onbewuste: Ap Dijksterhuis – Het slimme onbewuste 

“The human brain itself is essentially a reptilian weenie, wrapped in a neocortical bun.” Daniel Gilbert

kaart waar de eclips zichtbaar is 

Nog wat data:
28 november geef ik een gratis lezing over Feng Shui bij Tao Teachings van Ilona Botterweg in Amsterdam. Graag opgeven bij mij of bij Ilona.

14 en 15 december cursus Feng Shui I in Den Haag
17, 18 en 25 januari 2013  cursus Feng Shui II in Den Haag

Interieurarchitect Jacobine van Beurden geeft op 23 november a.s een kleurworkshop. Ze is daar in gespecialiseerd en weet daar uitermate boeiend over te vertellen.

De cursussen zijn opgenomen binnen het programma permanente beroepseducatie van Bureau Architectenregister en tellen dus mee als nascholing.

www.vitalspaces.net
f
engshuispaces@gmail.com
020 77 818 66

Klik hier om je in te schrijven voor mijn nieuwsbrief met gratis Feng Shui en Astrologie tips…
Ik heb ook een Facebook pagina met Feng Shui en Astrologie nieuws…

Commentaren op: "Nieuwe Maan in Schorpioen 2012" (4)

  1. Karlein Kemps zei:

    fijne blog weer ! Ik deelde het retrogade-bericht en reageerde iemand met;dat gebeurt zonder retrogade al…… De retrogade moest nog beginnen en ik dacht ;ach ,misschien is dat wel zo ,laat ik eens opletten wat en hoe,of er nu werkelijk zoveel anders loopt…; de eerste dag “vergat” ik de bel aan te zetten voor een afspraak die dus tevergeefs voor de deur stond,een mail “verdween” en bleek ook niet automatisch opgeslagen ,en ik had op een ruil-site een kappersbon aangeboden ,maar toen mensen enthousiast reageerden kon ik de voucher nergens meer op de pc vinden…en moest de advertentie weer eraf halen ,wat niet lukte ,hahaha ,ik vond het wel weer genoeg bewijs en riep naar boven ;jahaaa,ik ben overtuigd ,beetje minder graag 🙂 . Leuk om t lezen dat het boek van Gerben nu dichterbij komt ,en met deze retrogade moet het gaan lukken ; succes met de laatste loodjes !

  2. […] lopen vanaf 23 februari t/ 17 maart. Lees hier over het effect van Mercurius retrograde… en hier nog een aanvulling… (even een stukje naar beneden […]

  3. […] Lees hier meer over Mercurius retrograde (even stukje naar beneden scrollen) […]

  4. […] lopen vanaf 23 februari t/ 17 maart. Lees hier over het effect van Mercurius retrograde… en hier nog een aanvulling… (even een stukje naar beneden […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Tagwolk

%d bloggers liken dit: