Feng Shui en astrologie

Nieuwe Maan in Stier en de energie van de aarde
De Maan beïnvloedt niet alleen eb en vloed, maar heeft ook een sterke invloed op onze emoties en ons instinctieve, onbewuste gedrag. De Nieuwe Maan, als de Zon en Maan exact samen staan, duidt op een nieuw begin. Het is een goed moment om je intenties voor de komende maand te formuleren.

 

Deze nieuwe Maan is een gedeeltelijke eclips, dus een extra krachtige nieuwe maan, maar minder krachtig dan een totale eclips.
Een eclips geeft de mogelijkheid tot ‘resetten’
In vroeger tijden werd een eclips als een slecht voorteken gezien. Astrologie ging toen nog niet over individuen, maar werd alleen toegepast voor de koning, die het land en het volk vertegenwoordigde. Het symbool voor de koning was de zon, dus een verduistering van de zon betekende weinig goeds voor de heerser en voor het lot van het land. In de hedendaagse astrologie wordt een eclips gezien als een mogelijkheid je energie te ‘resetten’, met een schone lei te kunnen beginnen. Of we dat als gunstig of ongunstig beschouwen, heeft te maken met hoe we tegen een verandering aankijken.
Saros-cyclus
Elke zonne-eclips behoort tot een ‘familie’ van eclipsen, een Saros cyclus genaamd. Elke ‘familie’/Saros cyclus begint op de Noord- of de Zuidpool en ‘reist’ door de eeuwen heen steeds meer richting evenaar om dan uiteindelijk aan de andere pool te verdwijnen.
Volgens Bernadette Brady, die uitgebreid onderzoek heeft gedaan naar deze Saros cycli, is de stand van de sterren tijdens het ontstaan van die betreffende cyclus bepalend voor het ‘karakter’ van alle daarop volgende eclipsen van dezelfde ‘familie’. Dit zijn thema’s, waar we mee geconfronteerd kunnen worden en waar we inzicht in kunnen krijgen.
Over deze eclips familie zegt zij hierover in haar boek Predictive Astrology, the Eagle and the Lark (vrij vertaald):
‘Dit gaat over het loslaten van spanning. Een slepende toestand kan plotseling opgelost worden. Tijdens dit proces kan er ook een gevoel van verdriet of verlies zijn, wat niet zozeer persoonlijk is, maar hoort bij een groep of een collectief.’

 

Deze eclips vindt plaats in het teken Stier, het meest aardse teken van de zodiac. Lees meer over Stier in mijn blog van vorig jaar

De energie van de aarde:
Moeder Aarde is er altijd en overal. We staan er niet altijd bij stil, maar de aarde onder onze voeten is de meest stabiele en constante factor in ons leven. Meestal nemen we dat voor lief, totdat het niet zo is. Mensen die weleens een aardbeving meegemaakt hebben, zeggen dat er niets meer beangstigend is dan dat de aarde niet betrouwbaar is.

De grondsoort is dan ook van belang: in Den Haag staan de duurdere huizen op (stevig) zand, de volkswijken op (instabiel) veen.

Geschiedenis van een plek:
De energie van een plek wordt door nog meer factoren bepaald: bijvoorbeeld door geologische invloeden als de ligging in het landschap, ondergrondse wateraders en breuklijnen. Daarnaast heeft de geschiedenis van een plek ook invloed op ons. Soms kom je ergens binnen waar net ruzie gemaakt is: daar is de sfeer om te snijden.Er bestaan winkelpanden, waar elke onderneming gedoemd lijkt te mislukken: in Amsterdam bestaat de uitdrukking: daar zit de ‘nieges’ in. In veel landen in Azië zal men niet graag in een huis gaan wonen, waar iemand gestorven is. Op veel plekken over de hele wereld en door de geschiedenis heen hebben mensen gevochten en liggen er mensen, al dan niet op natuurlijke wijze gestorven, begraven (zichtbaar of onzichtbaar). Er kunnen rituelen plaatsgevonden hebben, sommige met (mensen)offers. Dergelijke gebeurtenissen laten een soort ‘imprints’ na in de aarde en beïnvloeden ons: op plekken waar mensen begraven liggen b.v. is merkbaar veel verdriet aanwezig.

Wie de geschiedenis niet kent, is gedoemd hem te herhalen – George Santaya

Landclearing:
Door middel van een landclearing worden deze (negatieve) energieen geharmoniseerd. De meeste mensen vinden het moeilijk onder woorden te  brengen wat ze ervaren na een landclearing: maar meestal beschrijven ze het als rust, zachtheid, vrede. Zelf vergelijk ik het een beetje met iets wat ik zelf meemaakte: ik zat eens bij vrienden in de tuin terwijl de ventilator in de keuken aan stond. Schijnbaar had niemand er last van, totdat het ding uitging. Allemaal haalden we opgelucht adem en genoten van de plotselinge weldadige rust en stilte.
We zijn zo gewend geraakt aan alle verstoringen, lawaai, straling en stress om ons heen: we proberen ons aan te passen en leren ermee omgaan, maar merken pas hoe zwaar we het normaal hebben als we bijvoorbeeld op een mooie, stille plek in de natuur zijn, waar we echt tot rust kunnen komen.
lees hier wat mensen na een landclearing zeggen.

Aarde, materie, bezit en eigenwaarde:
De term Aarde in astrologie vertaalt zich ook als materie en bezit. In deze economisch onzekere tijd merken veel mensen, dat hun eigenwaarde tegelijk met hun economische waarde keldert. Dit is ook geen eenvoudige tijd. Zelf doe ik sinds een paar maanden weer intensief yoga na er lange tijd geen tijd voor genomen te hebben. Ik merk dat ik me er steeds meer geaard en stabieler door ga voelen en letterlijk steviger in mijn schoenen sta en gemakkelijker met problemen omga dan daarvoor. Ik kan het dan ook iedereen van harte aanbevelen! Aan de economie en zware tijden zelf kunnen we niets veranderen, het enige wat we wel kunnen veranderen is onszelf, hoe we er mee omgaan en er tegen aankijken! Daarbij helpt het om je eigen energie hoog te houden. En daarvoor helpt het om een plek met een hoge energie te hebben!

15 en 16 mei a.s. kun je meer leren over de energie van de aarde en nog veel meer interessante zaken in de cursus Feng Shui I in Amsterdam. Er zijn nog enkele plaatsen!

De cursus is opgenomen in het beroepsregister voor (interieur)architecten en telt dus mee als nascholing!

Nog wat data:
20 mei is het vierkant tussen Uranus en Pluto weer exact. lees hier meer over in mijn blog ‘We leven in interessante tijden’

Op 21 september 2013 starten we met onze Tao School met gratis shiatsu, I Ching, Do-in, qigong, Feng Shui, meditatie etc. Noteer alvast in je agenda van 10-13 uur in 2 zalen van De Ruimte, Weesperzijde 79. Aanmelden per mail. Www.taoteachingamsterdam.nl of via mij: fengshuispaces@gmail.com

Liveyoga voor inspirerende yogalessen voor beginners en gevorderden.

inschrijven nieuwsbrief met gratis astrologie en Feng Shui tips, klik hier…

Eventuele reacties kun je onderaan deze blog geven. (Dat helpt mij om hoger in Google te komen :) )

Commentaren op: "Nieuwe Maan in Stier en de energie van de aarde" (1)

  1. […] lage energie kan komen door de geschiedenis van een plek (zie landclearing – stukje naar beneden scrollen of lees hier meer…). Na een landclearing, waarbij deze oude […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Tagwolk

%d bloggers liken dit: