Feng Shui en astrologie

logo-vital-spaces-banner-web

Nieuwe Maan in Maagd (5 september 2013)

De Maan beïnvloedt niet alleen eb en vloed, maar heeft ook een sterke invloed op onze emoties en ons instinctieve, onbewuste gedrag. De Nieuwe Maan, als de Zon en Maan exact samen staan, duidt op een nieuw begin. Het is een goed moment om je intenties voor de komende maand te formuleren.

Het teken Maagd hoort bij de nazomer, de tijd dat de scholen weer beginnen en de meeste mensen weer aan het werk gaan. Genoeg geluierd! Het teken Maagd heeft de naam hardwerkend, netjes, methodisch en perfectionistisch te zijn.

Je huis is een reflectie van jezelf:
Iedereen die iets over Feng Shui gelezen heeft, is vast ook bekend met het belang van opruimen. Je huis is een reflectie van jezelf: een ordelijke ruimte bevordert een geordende geest. Niet voor niks kennen we de uitdrukking: een opgeruimd gevoel. Schone ramen geven een heldere blik naar buiten.

Opruimen:
Omdat ik de eerste paar jaar van mijn leven in Nederlands Indië ben opgegroeid en mijn ouders overal personeel voor hadden, heb ik niet zo goed leren opruimen. Inmiddels heb ik het mezelf met vallen en opstaan wel aangeleerd en merk iedere keer weer het enorme verschil in functioneren in een rommelige of opgeruimde ruimte.

Zo heeft iedereen wel een reden waarom de boel af en toe verrommelt. Mensen met kleine kinderen weten dit maar al te goed: elke dag weer, als je even niet oplet, lijkt het of er een speelgoed explosie heeft plaatsgevonden en weet je gewoon niet meer waar je moet beginnen. Als ondernemer kan je periodes van plotselinge drukte hebben, of als je ziek geweest bent of gewoon een periode van vermoeidheid.

Er zijn meerderde opvattingen over opruimen: Kleine beetjes tegelijk, maar wel elke dag, is minder ontmoedigend dan alles in een keer uit alle kast trekken om dan vervolgens tegen een enorme, schier onoverkomelijke berg aan te kijken!

De Japanse Marie Kondo heeft daar totaal andere ideëen over: zij zegt juist, dat je b.v. in een keer al je kleren uit al je kasten moet halen, op een grote berg in de kamer op de vloer moet leggen en dan snel een selectie maken, waarbij je volkomen op je gevoel af gaat. Geeft een kledingstuk je een goed gevoel dan bewaar je het, anders weg ermee! Volgens haar methode begin je met kleding, daarna boeken en als laatste de spulletjes met emotionele waarde. Als je met het laatste zou beginnen, dan loop je al snel vast in sentimenteel dagdromen…Ook maakt ze van kleding geen stapeltjes, maar rolt ze elk kledingstuk netjes op en doet het zo in de la. Zo zie je in een oogopslag wat je hebt. Ik heb laatst haar methode geprobeerd en het werkt heel goed! Klik hier voor een filmpje van haar over opruimen.

De truc is natuurlijk om altijd meteen op te ruimen, maar daar moet je maar net de energie voor hebben. Maar uiteindelijk kost dat minder moeite dan die grote berg!

Vraag om hulp:
Het is voor iemand anders gemakkelijker om jouw spullen op te ruimen, omdat er dan geen emoties aan vast zitten. Je kunt dan aanbieden om die ander in zijn of haar huis te helpen. Is ook een stuk gezelliger.

Twijfel doos:
Een methode om snel orde op zaken te brengen is om bij ieder opruim project gebruik te maken van drie dozen: een doos voor dat wat meteen weg kan, een doos voor wat je perse wilt houden en een twijfel doos. Vroeger liet ik mijn vriendinnen dingen uitzoeken uit de twijfel doos met als voorwaarde dat ik het altijd terug mocht lenen. Wat ik overigens nooit deed.

Plekken met lage energie trekken rommel aan:
Op plekken met een lage ‘energie’ hebben bewoners en gebruikers meestal een lage vitaliteit en trekken op de een of andere manier meer rommel aan dan ergens anders. En het kan soms zover komen, dat er professionele hulp aan te pas moet komen.

Deze lage energie kan komen door de geschiedenis van een plek (zie landclearing – stukje naar beneden scrollen of lees hier meer…). Na een landclearing, waarbij deze oude geschiedenis geharmoniseerd wordt, heb ik meegemaakt, dat mensen na jaren eindelijk de energie kregen om op te ruimen en iets aan hun huis te doen. Ze hadden zelf het gevoel, dat hun ‘energie minder vast’ zat. Lees hier meer klantenquotes…

Less is More:
Deze Nieuwe Maan is zeer geschikt om te kijken, wat je in je leven wilt verminderen om zo ruimte te scheppen voor iets nieuws: Less is More!

In de cursus Feng Shui leer je over allerlei manieren om de energie van een plek te verhogen.

Cursusdata:
Lezing over Feng Shui voor leden van BNI na de Algemene Ledenvergadering: 18 september a.s.

Cursus Feng Shui I: 27 en 28 september 2013
Cursus Feng Shui II: 22, 23 maart en 29 maart 2014 in Amsterdam

Gratis Open Dag Tao School: 21 september a.s. in Amsterdam van 10.00 uur tot 13.00 uur. Er is nog een beperkt aantal plaatsen, dus opgave is noodzakelijk!
Tijdens deze open dag kun je kennis maken met Qi Gong, Shiatsu, meditatie, compassie training, I Tjing en Feng Shui.

Ik wens jullie een fijne nazomer en wie weet tot ziens!

Jinny Thielsch

Voor meer Feng Shui tips en foto’s kun je mijn Facebook pagina ‘liken’ via de knop hieronder.

Vital Spaces

Twitter Jinny Thielsch
Linkedin Jinny Thielsch
Wordpress Jinny Thielsch
Facebook Feng Shui

 

Commentaren op: "Nieuwe Maan in Maagd – aan de slag!" (1)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Tagwolk

%d bloggers liken dit: