Feng Shui en astrologie

De Verbeelding aan de macht:

Vissen, het laatste teken van de zodiac en Neptunus, heerser van Vissen, staan voor ons vermogen op te gaan in een groter geheel, compassie, spiritualiteit, onze dromen en verbeelding. Maar ook drugs, illusies, verwarring, bedrog en lijden vallen hieronder. Mensen met planeten in Vissen hebben compassie voor alles wat leeft en zullen niet snel iemand buitensluiten. Neptunus is op 4 april 2011 van Waterman naar Vissen gegaan en staat vlakbij de Nieuwe Maan (21 februari 2012 om 22 uur 36). Dit kan ons nog sterker het besef geven dat alles een is.

Illustratief voor de verwarring die Vissen en Neptunus kunnen veroorzaken, is dat ik in de Nieuwsbrief, die deze blog aankondigde 2 fouten met de data gemaakt heb: de Nieuwe Maan vindt niet op maandagavond, maar op dinsdagavond plaats en data voor de cursus Feng Shui I is niet op 26 en 27 januari, maar op 26 en 27 april 2012.

De werkelijkheid overstijgen:

Het kritische, tegenoverliggende teken Maagd symboliseert ons vermogen onderscheid te maken,  te schiften wat nuttig is en wat niet. Mensen met planeten in Maagd zijn vaak kritisch, perfectionistisch, hebben graag controle over details, en zijn behulpzaam, praktisch en handig.  Door dagelijks onze vaardigheden en technieken te oefenen (Maagd) kunnen we muziek, poëzie, dans of beeldende kunst creëren, die ons boven de werkelijkheid uit kan tillen (Vissen).

“Ik zag de engel in het marmer en hakte om hem te bevrijden.”

                                                        — Michelangelo (Zon, Maan en Mars in Vissen) 

Klik hier voor een mooi filmpje Beauty in Motion, de Moola Mantra gedanst…

Mars loopt nog steeds retrograde in Maagd, het tegenoverliggende teken: soms zouden we het wel willen, maar het leven is nu eenmaal niet netjes en kan niet gecontroleerd worden. Wat we wel kunnen, is met onze volledige aandacht zijn met wat er is, doen wat we moeten doen en accepteren waar we niets aan kunnen veranderen.

Een tijd geleden zag ik bij onze vriend en documentairemaker Henk Raaff een filmpje, dat hij had gemaakt in een tempel in Tibet, waar mensen een dak aan het teren waren. Het was saai en smerig werk, waarbij ze steeds een soort bezem in een emmer teer doopten, die ze op het dak aanbrachten. Zij deden dat echter met een regelmaat, in een ritme en zongen erbij, waardoor het fascinerend en plezierig werd om er naar te kijken. Met dit lied tilden zij het vieze, lastige klusje op naar een hoger, bijna spiritueel niveau.

Ook veel Afrikaanse traditionele muziek kent haar oorsprong in ritmes, die ontstaan zijn tijdens het oogsten of andere dagelijkse bezigheden. Fotograaf en World Press Photo winnaar Floris Leeuwenberg en zijn broer Thomas Roebers, maakten dit prachtig filmpje over ritme

Uit: Foli (Alles is ritme)

Dienstbaarheid:

Vissen en Maagd hebben beide het thema dienstbaarheid en opoffering met elkaar gemeen. Vissen staat voor dienstbaarheid voor een groter geheel, Maagd voor praktische behulpzaamheid.

Door dagelijks goed voor ons lichaam te zorgen (Maagd) kunnen we beter voor het welzijn van anderen zorgen.

Een Zen wijsheid: Voor de verlichting (Vissen): hout hakken en water halen (Maagd). Na de verlichting: hout hakken en water halen.

‎”Never worry about numbers. Help one person at a time, and always start with the person nearest you.” ~Mother Teresa ~

Rituelen

Rituelen, met aandacht uitgevoerde (Maagd), herhaalde, symbolische handelingen, maken het mogelijk de aardse werkelijkheid te overstijgen en een universele eenwording (Vissen) te ervaren en kunnen helpen om de chaos (Vissen) in bedwang te houden en het onbenoembare (Vissen) een plaats op aarde te geven.

Iedereen heeft rituelen: dat varieert van elke dag tandenpoetsen, de krant lezen met een kopje koffie, een verhaaltje voorlezen voor het slapen gaan, tot het beoefenen van yoga of meditatie. Al eeuwenlang worden er rituelen uitgevoerd waarbij we het Hogere afsmeken ons te helpen in ons dagelijks bestaan. Als kind oefenden de katholieke rituelen (Vissen) met hun wierook en gezangen een magische aantrekkingskracht op mij uit. Maar wat ik vooral geweldig vond, waren de kleine meisjes in prachtige bruidsjurkjes bij hun eerste communie. Tot mijn grote verdriet mocht ik mij van mijn niet gelovige ouders hier niet bij aansluiten.

Vipassana meditatie in de gevangenis

Ik zag laatst een prachtige documentaire over een gevangenis in India, waar tienduizend mensen gevangen zitten. De nieuwe directeur, een vrouw, heeft in deze gevangenis de Vipassana meditatie ingevoerd. In deze meditatie techniek benoem je eenvoudig alles wat er in je opkomt, je registreert waar je het in je lichaam voelt (Maagd), en laat het vervolgens zonder te oordelen weer los alsof het een wolkje of een ballonnetje is (Vissen). Deze documentaire begint met beelden van gevangenen met volkomen vredige gezichten, van cipiers, die gevangenen omarmen. Later begrijp je waarom dat zo is…

klik hier om deze documentaire te bekijken…

Feng Shui en het gebruik van symbolen

Bij het beoefenen van Feng Shui gaat het vaak om kleine, symbolische ingrepen, die, als ze consequent en met de juiste intentie worden uitgevoerd, grote gevolgen kunnen hebben.

Daarbij wordt rekening gehouden met drie nivo’s: het aardse, het menselijke en het spirituele. Deze drie nivo’s beinvloeden elkaar.

Meer weten over Feng Shui?

Als je het interessant vindt meer over Feng Shui te leren: ik geef 26 en 27 april de basiscursus Feng Shui I in Scheveningen bij Den Haag. Jacobine van Beurden, oud-student en succesvol interieurarchitect, bood me haar nieuwe lesruimte aan in het architectonisch interessante gebouw van architect Duiker in Scheveningen. In deze boeiende Feng Shui cursus wordt o.a. ingegaan op het gebruik van symbolen in Feng Shui en leer je de energie van symbolen en afbeeldingen begrijpen en toe te passen in je eigen omgeving.

Flyer cursus Qi Mag Feng Shui I, II en Business

download pdf

Samen met Renate Dries geef ik 29 februari en 15 juni de cursus Turbo Feng Shui voor Business. Naast allerlei handige tips voor het zakenleven en het inrichten van het eigen kantoor, wordt er ook uitgebreid aandacht besteed aan de energie en het ontwerpen van Feng Shui logo’s en briefhoofden.

download hier de flyer

En verder: gaat Mercurius weer retrograde lopen van 12 maart tot 4 april 2012.

020 77 818 66

website Vital Spaces

Visit my facebook pageFollow Jinny Thielsch on TwitterJinny Thielsch on Linkedin

Commentaren op: "Nieuwe Maan in Vissen: Voor de Verlichting: Hout hakken en Water halen, Na de Verlichting: Hout hakken en Water halen" (4)

  1. […] Volgende maand, in mijn blog over de Nieuwe Maan in Vissen, zal ik verder ingaan op Mars retrograde in Maagd. […]

  2. […] Lees hier mijn vorige blog over Nieuwe Maan in Vissen […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Tagwolk

%d bloggers liken dit: